If your hard-boiled eggs have shells that stick, you can easily peel them by using water. Try soaking the eggs in cold water for about an hour, or place them under running water while peeling. For your next batch, consider adding vinegar and salt or baking soda to the boiling water to prevent the shells from sticking. With just a little help from these tips, even the toughest eggs to peel will come off easily.
Steps
Soak the hard-boiled eggs in water

Fill a plastic bowl with cold water, about two-thirds full. Turn on the tap and make sure the water is cool. Place the bowl under the running water until it’s two-thirds full, then turn off the tap.
- Cold eggs are easier to peel because the egg whites contract and separate from the shell.

Place the eggs into a bowl, ensuring they are completely submerged in water.

After boiling the eggs and allowing them to cool for about 30 minutes to an hour, submerge them in water to make peeling easier. You can use a plastic bowl or another container if one isn’t large enough to hold all the eggs. There’s no need to cover the bowl! The eggs will cool down in the water without a lid.
Place the eggs in the fridge for about an hour.
Peel the eggs with your hands to remove the shell completely.

The cool temperature in the fridge will chill the water, making the shells easier to peel. After about an hour, peeling the eggs will be much simpler. Hard-boiled eggs can be stored in the fridge for 3-4 days.
Hold the egg under running water for about 5-15 seconds.
Cup your palm around the boiled egg and place it under the running water. Let the water flow over the egg for about 15 seconds.
Tap the wide end of the egg on the sink 1-3 times, then start peeling.

After holding the egg under running water for a few seconds, gently tap the larger end of the egg on the sink. The shell should crack, making it easier to peel.
Peel the shell starting from the wide end of the egg.
Luộc trứng với ¼ cốc (60 ml) giấm và 1 thìa cà phê (5 ml) muối. Đun nước với lửa vừa cho sôi, sau đó rót giấm và cho muối vào nồi. Bạn có thể cho các nguyên liệu vào nồi khi nước bắt đầu sủi bong bóng.
- Các nguyên liệu này giúp vỏ trứng tách khỏi trứng, và bạn có thể bóc ra dễ dàng, kể cả những quả trứng khó bóc.

Thử cho vào nước sôi một chút muối nở nếu không có giấm. Thay vì dùng giấm và muối, bạn cũng có thể dùng muối nở để bóc trứng cho dễ hơn. Đổ khoảng 1 lít nước vào nồi và thêm vào 1 thìa cà phê (5 ml) muối nở khi nước bắt đầu sôi.
- Muối nở sẽ ngấm vào trứng, làm lỏng liên kết giữa lòng trắng trứng và lớp màng của vỏ trứng.

Dùng kim châm vào trứng trước khi luộc để dễ bóc hơn. Trước khi luộc trứng, bạn nên châm một lỗ vào quả trứng để nước ngấm vào trứng nhiều hơn, giúp vỏ trứng dễ bóc hơn. Bạn có thể dùng kim ghim bảng hoặc kim gút để châm lỗ. Một tay cầm trứng, tay kia cầm kim ấn nhẹ xuyên qua vỏ trứng và nhẹ tay đặt trứng vào nồi nước sôi.
- Lượng nước ngấm vào trứng nhiều hơn sẽ giúp cho lòng trắng trứng tách khỏi lớp màng của vỏ trứng.
- Cẩn thận khi châm lỗ để tránh làm vỡ vỏ trứng.

Đặt trứng dưới vòi nước mát để trứng khỏi chín quá lửa. Trứng có thể tiếp tục chín ngay cả sau khi đã tắt bếp. Để trứng khỏi chín thêm, bạn hãy ngâm trứng vào nước lạnh ngay sau khi luộc. Nếu bạn luộc quá lửa, trứng sẽ bắt đầu nở ra và trở nên khó bóc.
- Có một cách khác là cho đá lạnh vào bát và đặt trứng vào, sau đó để bát trứng trong tủ lạnh ít nhất 1 tiếng trước khi bóc.
Cảnh báo
Be cautious of sharp egg shell fragments. Sometimes, the pointed edges can cause cuts or puncture your fingers.